Pilaf de hrișcă cu legume

Timp de preparare: 20 min

Număr de porții: 3

Ingrediente:

  • 200 g hriscă înmuiată peste noapte
  • ulei de măsline
  • 2 cepe medii tocate
  • 1 țelină mică
  • 2 morcovi medii dați pe răzătoarea mare
  • 2 ardei medii roșii tocați
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspăt
  • 5 catei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel tocat

Instrucțiuni:

  1. Punem într-un vas de ceramică, ulei de măsline și ceapă și lăsăm 2 minute.
  2. Adăugăm țelina, morcovii rași, ardeii tocați, sare și lăsăm pe foc 4-5 minute, cu vasul acoperit, la foc mic până când se pătrund legumele.
  3. Strecurăm și clătim hrisca și o adăugăm peste legumele de mai sus.
  4. Punem piperul și usturoiul trecut prin presa și lăsăm pe foc încă 4-5 minute.
  5. Hrisca fiind lăsată la înmuiat peste noapte, nu mai are nevoie de foarte mult timp pentru a se găti.
  6. La final, adăugăm pătrunjelul tocat.

Sursa.