Timp de preparare: 20 min
Număr de porții: 3
Ingrediente:
- 200 g hriscă înmuiată peste noapte
- ulei de măsline
- 2 cepe medii tocate
- 1 țelină mică
- 2 morcovi medii dați pe răzătoarea mare
- 2 ardei medii roșii tocați
- sare neiodata dupa gust
- piper negru proaspăt
- 5 catei usturoi
- 1 legătură pătrunjel tocat
Instrucțiuni:
- Punem într-un vas de ceramică, ulei de măsline și ceapă și lăsăm 2 minute.
- Adăugăm țelina, morcovii rași, ardeii tocați, sare și lăsăm pe foc 4-5 minute, cu vasul acoperit, la foc mic până când se pătrund legumele.
- Strecurăm și clătim hrisca și o adăugăm peste legumele de mai sus.
- Punem piperul și usturoiul trecut prin presa și lăsăm pe foc încă 4-5 minute.
- Hrisca fiind lăsată la înmuiat peste noapte, nu mai are nevoie de foarte mult timp pentru a se găti.
- La final, adăugăm pătrunjelul tocat.