Quiche cu ciuperci

Timp de preparare: o oră și 30 min

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 3 cartofi medii dați pe răzătoare și storși
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper
  • 100 g broccoli
  • 200 g ciuperci
  • 100 g praz
  • 25 g ciuperci uscate (opțional)
  • 300 g de tofu moale (făcut în casă)
  • 100 g fasole bătută

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la treapta 5 (200 °C). 
  2. Pregătiți o formă de copt rotundă (diametru 23 cm) sau alt model și tapetați-o cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. 
  3. Aranjați cartofii răzuiți și ridicați puțin blatul înspre pereții tăvii. Ungeți-i cu puțin ulei și presărați sare și piper după gust. 
  4. Lăsați totul la cuptor 25-30 minute în funcție de cuptor. 
  5. Cât timp blatul se coace, pregătiți legumele.Tăiați și căliți toate legumele într-o tigaie pentru aproximativ 10-12 minute (broccoli nu trebuie să fie gătit total; se va coace și în cuptor). 
  6. După ce legumele sunt gata, lăsați-le deoparte. 
  7. Într-un blender adăugați tofu, fasolea bătută, sarea și piperul. Mixați totul până obțineți o textură cremoasă.
  8. Într-un bol, amestecați legumele călite cu crema obținută, iar când blatul este gata, turnați compoziția peste acesta, reduceți temperatura cuptorului la treapta 4 (180 °C) și coaceți pentru încă 35-40 minute până ce se rumenește. Poftă bună!

Rețetă pentru tofu moale aici (nu stoarce toată apa, pentru a obține un tofu mai moale).