Timp de preparare: o oră și 30 min
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- 3 cartofi medii dați pe răzătoare și storși
- 1 lingură ulei
- sare, piper
- 100 g broccoli
- 200 g ciuperci
- 100 g praz
- 25 g ciuperci uscate (opțional)
- 300 g de tofu moale (făcut în casă)
- 100 g fasole bătută
Instrucțiuni:
- Preîncălziți cuptorul la treapta 5 (200 °C).
- Pregătiți o formă de copt rotundă (diametru 23 cm) sau alt model și tapetați-o cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
- Aranjați cartofii răzuiți și ridicați puțin blatul înspre pereții tăvii. Ungeți-i cu puțin ulei și presărați sare și piper după gust.
- Lăsați totul la cuptor 25-30 minute în funcție de cuptor.
- Cât timp blatul se coace, pregătiți legumele.Tăiați și căliți toate legumele într-o tigaie pentru aproximativ 10-12 minute (broccoli nu trebuie să fie gătit total; se va coace și în cuptor).
- După ce legumele sunt gata, lăsați-le deoparte.
- Într-un blender adăugați tofu, fasolea bătută, sarea și piperul. Mixați totul până obțineți o textură cremoasă.
- Într-un bol, amestecați legumele călite cu crema obținută, iar când blatul este gata, turnați compoziția peste acesta, reduceți temperatura cuptorului la treapta 4 (180 °C) și coaceți pentru încă 35-40 minute până ce se rumenește. Poftă bună!
Rețetă pentru tofu moale aici (nu stoarce toată apa, pentru a obține un tofu mai moale).