Supă groasă de porumb

Timp de preparare: 40 min

Număr de porții: 7

Ingrediente:

  • 300 g de cartofi
  • 80 g ardei
  • 2 bucăți de porumb proaspăt sau o conservă
  • 170 g de țelină
  • 100 g ceapă
  • ulei
  • sare
  • mărar, pătrunjel, piper după gust
  • 2 linguri de smântână vegetală

Ingrediente pentru smântâna vegetală:

  • 3 linguri orez, fiert bine
  • 1 cană lapte de soia
  • 1 cană ulei de floarea-soarelui presat la rece
  • zeama de la 1 lămâie

Instrucțiuni:

  1. Se călește ceapa și se pregătesc restul ingredientelor, tăiate mărunt cât mai egal. 
  2. Când ceapa devine transparentă, se adaugă restul legumelor, fără porumb, și se mai lasă puțin la călit. 
  3. Se taie boabele de porumb cu un cuțit sau se adaugă conserva (scursă și spălată) odată cu apa și sarea.
  4. Între timp, preparăm smântâna vegetală. Punem în blender laptele de soia şi orezul fiert, mixăm aproximativ un minut, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie și turnăm uleiul puțin câte puțin. Dacă vrei o smântână vegetală mai acrișoară, adaugă și restul de zeama de lămâie, puțin câte puțin, mixând continuu. Dacă vrei o culoare mai galbuie, poți sa pui putin sofran sau turmeric.
  5. După ce legumele au fiert, se adaugă condimentele și la sfârșit smântâna. Poftă bună!


 Rețetă pentru smântână aici.