Hummus cu lipie integrală și salată tabouleh

Ingrediente hummus

  • 100 g năut fiert
  • 2 lg tahini (pastă de susan)
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 2 lg ulei de măsline
  • câteva lg de apă
  • sare 
  • ½ lgț piper alb

Ingrediente salată tabouleh

  • frunzele de la 1 legătură mare de pătrunjel tocate mărunt
  • 1 mână de roșii cherry tocate mărunt
  • 1/2 castravete mic tocat mărunt
  • câteva frunze de mentă tocate mărunt (opțional)
  • 2 linguri cușcuș
  • 1/2 ceapă roșie tocată mărunt
  • zeama proaspătă de la 1/2 lămâie mică
  • 1 lgț ulei de măsline extravirgin
  • sare după gust
  • piper

Preparare

  1. Năutul fiert se amestecă în blender cu tahini, usturoi, sare, piper și eventual câteva linguri de apă dacă nu este tartinabilă compoziția, se decorează opțional cu boia deasupra.
  2. Pentru salată se toacă mărunt toate ingredientele și se combină.
  3. Se servește alături de legume proaspete cu lipie sau pâine prăjită.