Omletă vegană din făină de năut umplută cu ciuperci 

Ingrediente omletă

  • 75 g faină de năut
  • 75 g făină de grâu
  • 400g lapte de soia sau seminte de floarea soarelui blendate cu apă
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare neagră (kala namak)
  • ½ lingurită sare

Ingrediente umplutură

  • 140g ciuperci Champignon
  • ½ ceapă
  • ½ ardei
  • 1 roșie
  • spanac
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie ingredientele pentru umplutură și se călesc în tigaie pentru câteva minute.

Se adaugă sare și piper după gust.

Într-un vas se adaugă toate ingredientele pentru omletă si se amestecă cu telul până obținem o cremă omogenă, asemănătoare aluatului de clătite.

Se încinge o tigaie nonstick cu puțin ulei.

Se toarnă amestecul pentru a forma omleta.

Se prăjeste aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Cât timp se prăjeste nu se atinge compoziția, decât ca să fie întoarsă pe cealaltă parte.

Se pune pe o farfurie și după ce se adaugă umplutura, omleta se împătură.