Paste cu sos de ardei copt și roșii

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 2 ardei copți
  • 2 roșii
  • câteva bucăți de roșii deshidratate
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • semințe de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă cu sare. 

Se adaugă în blender ardeii copți, roșiile, usturoiul, uleiul de măsline, sare și piper, iar apoi se mixează.

Se adaugă în mixer semințe de floarea soarelui atât cât e nevoie pentru a obține un sos consistent.

Se călește în tigaie ceapa cu un pumn de semințe de floarea soarelui și apoi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.

Se oprește focul și se adaugă pastele împreună cu sosul din blender, iar apoi se amestecă.