Tocăniță de mazăre

Ingrediente

  • 800 g mazăre
  • 200 g tofu cu ardei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 linguri de pastă de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1 legatură de mărar
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • sare neagră Kala Namak (opțional)

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt, iar morcovii se taie cubulețe.

Într-o oală se călește ceapa, apoi se adaugă morcovii, tofu și usturoiul și se amestecă din când în când timp de 3-4 minute.

După aceea, se adaugă mazărea, iar apoi se pune apă cât să o acopere. Se lasă la fiert 15 minute.

Se adaugă pe urmă pasta de tomate și foile de dafin.

Se mai fierbe încă 5 minute, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă mărarul tocat.

Pentru un gust asemănător oului se poate adăuga puțină sare neagră Kala Namak.