Ingrediente
Mămăligă:
700 g apă
200 g mălai
1 linguriță sare
3 linguri fulgi de drojdie
Brânză mozzarella:
100 g semințe de floarea soarelui
200 ml apă
2 linguri fulgi de drojdie
sucul de la jumatate de lămâie
1 cățel de usturoi
3 linguri pline cu amidon de tapioca
1/2 lingurită de sare
Sos de ceapă cu tofu afumat:
100 g tofu afumat (de la inedit)
1 ceapa mică
2 căței de usturoi
2 linguri de sos de soia
Mod de preparare
Prima dată se face sosul de ceapă, în felul următor:
Tofu se spală și apoi se taie cubulețe. Ceapa și ustoiul se taie mărunt.
În tigaie se pun 2 linguri de ulei, 2 linguri de sos de soia și se călește ceapa împreună cu tofu pentru câteva minute. La final se adaugă usturoiul și se mai călește pentru înca 1 minut.
Separat se face brânza mozzarella astfel:
Se adaugă semințele de floarea soarelui (care au fost hidratate aproximativ 2 ore) în blender împreună cu restul ingredientelor și se mixează până obținem o pastă omogenă.
Se transferă conținutul din blender într-o tigaie. La foc mediu se amestecă continuu până când sosul se îngroașă (aprox 2 minute).
La final se face mămăliga:
Într-o oală se pun 700 ml de apă la fiert. Când apa ajunge la fierbere, focul se dă la minim și se adaugă sarea și fulgii de drojdie, după care se adaugă mălaiul treptat, amestecând constant cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloașelor. Se lasă la fiert pentru aprox 5 minute. Dacă este prea moale se mai lasă câteva minute.
Într-un bol se pune un strat de mămăligă. un strat de mozzarella, apoi încă un strat de mămăligă, iar la final pe desupra se pune sosul de ceapă cu tofu.