Timp de preparare: 35 min.
Număr de porții: 3
Ingrediente:
Pentru legumele la cuptor:
- 400 g ciuperci pleurotus
- ½ broccoli
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță boia dulce/afumată
- sare & piper după gust
Pentru topping-uri:
- 3 lipii
- 1 ardei kapia tăiat feliuțe
- 1-2 fire ceapă verde/roșie tocate
- porumb din conservă
- salată verde
- sosuri
Instrucțiuni:
- Rupem șuvițe ciupercile pleurotus și le adăugăm într-un castron. Le stropim cu puțin ulei, le condimentam (sare, piper, usturoi și boia) și le amestecăm bine.
- Mutăm ciupercile într-o tava tapetată cu hârtie de copt.
- În același castron adăugăm buchețele de broccoli și repetăm procesul de condimentare după care le adăugăm în tavă lângă ciuperci.
- Introducem tava în cuptorul preîncălzit la ~190° pentru 15-20 de minute. La jumătatea timpului, amestecăm puțin legumele în tavă pentru ca acestea să se rumenească uniform și ajustați temperatura pentru a evita arderea lor.
- Când acestea sunt gata, adăugăm lipiile pe rând într-o tigaie întinsă pentru a le rumeni puțin.
- Umplem lipiile cu legumele de la cuptor și toppingurile pregătite