Tortilla cu ciuperci pleurotus și broccoli la cuptor

Timp de preparare: 35 min.

Număr de porții: 3

Ingrediente:

Pentru legumele la cuptor:

  • 400 g ciuperci pleurotus
  • ½ broccoli
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță boia dulce/afumată
  • sare & piper după gust

Pentru topping-uri:

  • 3 lipii
  • 1 ardei kapia tăiat feliuțe
  • 1-2 fire ceapă verde/roșie tocate
  • porumb din conservă
  • salată verde
  • sosuri

Instrucțiuni: 

  1. Rupem șuvițe ciupercile pleurotus și le adăugăm într-un castron. Le stropim cu puțin ulei, le condimentam (sare, piper, usturoi și boia) și le amestecăm bine.
  2. Mutăm ciupercile într-o tava tapetată cu hârtie de copt.
  3. În același castron adăugăm buchețele de broccoli și repetăm procesul de condimentare după care le adăugăm în tavă lângă ciuperci.
  4. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la ~190° pentru 15-20 de minute. La jumătatea timpului, amestecăm puțin legumele în tavă pentru ca acestea să se rumenească uniform și ajustați temperatura pentru a evita arderea lor.
  5. Când acestea sunt gata, adăugăm lipiile pe rând într-o tigaie întinsă pentru a le rumeni puțin.
  6. Umplem lipiile cu legumele de la cuptor și toppingurile pregătite