Lasagna cu linte roșie și brânză din caju și tofu

Timp de preparare: 90 de minute

Număr de porții: 4 -6

Ingrediente:

  • 200 g linte roșie
  • 2 cepe roșii medii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 250 ml sos de roșii
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • O linguriță de oregano
  • Sare și piper
  • 150 g spanac
  • 250 g paste integrale pentru lasagna

Ingrediente pentru brânză:

  • 200 g caju (hidratat în prealabil pentru aproximativ 4 ore)
  • 200 g tofu
  • O linguriță de busuioc
  • O linguriță de oregano
  • 3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • O jumătate de linguriță de praf de usturoi
  • Apă
  • Sare

Instrucțiuni:

  1. Se călește ceapa pentru 2-3 minute în ulei de măsline, apoi se adaugă morcovii, ciupercile și usturoiul și se mai călesc puțin. 
  2. Se adaugă sosul de roșii, condimentele, apoi lintea. Se umple vasul cu apă și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
  3. Între timp se prepară brânza. Se adaugă toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se mixează până obținem o cremă omogenă subțire. Condimentele se potrivesc după gust.
  4. După ce lintea este gata, se asamblează lasagna. Punem un rând de linte, un rând de paste, un rând de brânză, un rând de frunze de spanac și tot așa până umplem vasul. Ultimele 2 rânduri vor fi de paste și brânză. 
  5. Se lasă la cuptor la 180 de grade pentru o oră.
  6. La final se presară pe deasupra niște pătrunjel sau busuioc. Poftă bună!