Timp de preparare: 2-3 ore
Număr de porții: 10
Ingrediente:
- 40 foi de varză murată
- Varză murată tăiată mărunt
- 1 ceapă mare sau 2-3 mai mici
- 1 morcov
- 2-3 codițe de mărar uscat
- 1 cană de orez
- 2 linguri semințe de cânepă
- Ulei, sare, piper
- Pasta de tomate
- 1 foaie de dafin
Instrucțiuni:
- Se călește ceapa în 2 linguri de ulei cu 1 lingură de sare și 2 linguri de apă, timp de 10 minute.
- Se adaugă 1 cană de orez, clătit în prealabil, piper, sare și 1 lingură de bulion și se mai ține pe foc 10 minute. La final se adaugă semințele de cânepă.
- Cu această compoziție se vor umple sarmalele.
- Pe fundul unei oale înalte se pun codițe de mărar uscat și varză murată tocată, sarmalele și iar varză tocată deasupra, dar și morcovul tăiat feliuțe. Se adaugă apa, sare, foaie de dafin, 1/3 pahar de ulei, 1 lingură pastă de tomate și se fierb 1-1.5 ore sau până când varza este fiartă și este moale. La nevoie se mai adaugă apă pe parcurs.