Drob de ciuperci și linte

Timp de preparare: 20 minute + 60 minute la cuptor

Număr de porții: 5

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon;
  • 400 linte verde sau galbenă fiartă;
  • 4 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz blenduiți)
  • 3 morcovi medii;
  • 1 ceapă albă mare;
  • 5 căței de usturoi mari;
  • 4-5 linguri semințe de in râșnite
  • 50 g nuci românești;
  • 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură ceapă verde și 1 legătură de usturoi verde;
  • 1 lingură fulgi drojdie inactivă;
  • 1 lingură oregano uscat;
  • 1  lingură cimbru proaspăt sau uscat
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Se spală și se fierbe lintea.
  2. Ciupercile tăiate se pun în tigaie fără ulei ca să își lase apa, apoi se adaugă morcovul ras și ceapa albă tăiată mărunt. Se călesc 5 minute (se poate adăuga puțină apă).
  3. Nucile se taie mărunt sau se pun în robot (atenție să nu se transforme în făină).
  4. Semintele de in rașnite se amestecă cu 10 linguri de apa (pas important - vor lega compoziția).
  5. Într-un castron mare se vor amesteca lintea, legumele din tigaie, verdețurile tocate mărunt și condimentele. 
  6. Se așează compoziția într-o tavă mare de cozonac sau două mai mici. Este bine ca tava sa fie acoperită cu foaie de copt.
  7. Se pot adăuga, opțional, semințe deasupra drobului
  8. Se dă drobul la cuptor pentru aproximativ o oră.

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ