Prezentare Roxana Voicu

Bună! Sunt Roxana, am 29 de ani și sunt vegană de 5 ani. Am făcut parte din echipa mentorilor de la Challage22+ (varianta UK), iar când am auzit că va fi și o variantă românească am fost super încântată!

Pentru mine, Start22+ este instrumentul prin care pot educa oamenii despre veganism, chiar și de la distanță. Este un program pe care aș fi dorit să îl am și eu atunci când am făcut tranziția la veganism. Îmi place că se axează în principiu pe dietă, ceea ce le permite participanților să facă tranziția mai ușor, fără să se simtă copleșiți de multiplele aspecte ale veganismului. Mulți oameni nu știu ce înseamnă veganismul, cum să își plănuiască mesele, cum să folosească ingrediente noi, sau ingrediente vechi, într-un stil nou. Iar Start22+ îi ajută să depășească aceste obstacole mai ușor. Start22+ este o comunitate din care sunt mândră să fac parte și e frumos să văd cum crește de la o zi la alta. 

Prin Start22+ poți face activism în timpul tău liber și faci parte dintr-o comunitate. Este minunat să vezi că eforturile tale dau roade și că ai un rol în mișcarea vegană. 

Activismul care interacționează cu oameni care sunt împotriva veganismului poate fi copleșitor. Dar Start22+ este un program pozitiv care interacționează cu oameni ce sunt (în mare parte) interesați de acest stil de viață. Participanții au acces la informații nutriționale și rețete accesibile din prima zi, iar provocările zilnice încurajează experimentarea în bucătărie.

Parte mea preferată este să văd cât de multe persoane frumoase am ajutat în această călătorie. E un mod de activism care chiar dă rezultate, iar prin mediul online poți interacționa cu mai multe persoane. 

Viitorilor voluntari le recomand să fie entuziasmați, dar să abordezele postările mai ostile sau neștiutoare cu răbdare și înțelegere. Fiecare postare și comentariu este o șansă de a educa oamenii cu privire la veganism.

Le recomand viitorilor participați să aibă mintea deschisă la idei noi, rețete noi, gusturi noi. 

Călătoria fiecăruia spre veganism este diferită, vor fi provocări și chiar și eșecuri. Nu lăsați eșecurile să vă demoralizeze, ele sunt oportunități de învățare.