Timp de preparare: 90 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- Un broccoli mai mic, sau jumătate de broccoli, dacă este mai mare
- Jumătate de conopidă
- 1 cană de orez integral
- 2 căni de linte roșie
- 150 ml bulion
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- Smântână de caju
- Condimente: sare, piper, boia de ardei, foi de dafin, mărar
Instrucțiuni:
- Se fierbe orezul în apă sărată.
- Se pune în apă clocotită pe 5-8 minute conopida și broccoli în bucățele mai mici. În apă se pune sare, dafin, și mărar.
- Se pune la fiert lintea în apă, apoi se adaugă bulionul și se fierbe în continuare.
- La linte se adaugă doi morcovi răzuiți, ceapa și usturoiul și se lasă până se fierb toate și condimentele: sare, piper, boia de ardei.
- Le așezăm în straturi într-o tavă: conopidă și broccoli, linte, orez, smântână de caju, linte și la final un strat de conopidă și broccoli.
Se pune la cuptor pentru 15 minute.