½ linguriță sare (dacă sosul de soia este sărat nu se mai adaugă sare )
100-120 gr fulgi de porumb
Mod de preparare
Tofu uscat bine cu servetele absorbante înainte de a o lăsa la marinat, astfel evitati ca branza sa se rupă apoi se taie fâșii cam de 2 cm grosime.
Se așează branza tofu intr-un vas si se toarnă peste ea sosul de soia, pudra de chili, cimbrul uscat si oregano. Se lasă la marinat vreo 25 de minute.
Într-un vas separat se amestecă făina cu fulgii de drojdie, boiaua dulce, cimbrul si apa. Se amestecă bine cu un tel ca sa nu ramana cocoloașe. Dacă sosul de soia pe care il folositi are un continut ridicat de sare, nu mai adaugati sare.
Fulgii de porumb se mărunțesc usor prin zbrobire sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Într-o tigaie antiaderenta se pun două, trei linguri de ulei de floarea soarelui și se ia câte un baton de tofu marinat si se trece mai intai prin amestecul de faina si apa, apoi prin fulgii de porumb, dupa care se așează in tigaie.
Se prăjesc cam doua minute, cat sa se rumeneasca usor, intorcandu-le pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie acoperita de un servetel absorbant.
Se servesc cu un sos facut din maioneza vegetala, zeama de lamaie si chili. Pot fi servite alaturi de orez, piure de cartofi sau diferite legume, pot fi introduse in wrap-uri, sandwichiuri.