Ingrediente
- 1 cană linte roșie
- 3 linguri făină de năut
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- o mână mazăre fiartă
- o mana masline, taiate marunt
- 2-3 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri condimente pentru tocatura
- 1 lingura menta (proaspata sau uscata)
- 2 frunze de dafin
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Se spală lintea foarte bine și se pune la fiert împreună cu frunzele de dafin. După ce au fiert se îndepărtează frunzele și se golește excesul de apă.
Morcovul, ceapa, ardeiul gras, mazărea și menta se procesează cu ajutorul unui robot de bucătărie .
Se amestecă toate ingredientele. Se formează burgerii și se coc în cuptor, la foc mediu (175 C) timp de 20-30 minute.
Se taie chifla în două, se adaugă burgerul și se asezonează cu salată, ceapă roșie tăiată fin, castraveți murați și după preferințe cu muștar, ketchup, germeni, maioneză sau sos de usturoi.
Variație: în compoziție se poate adauga puțin ardei iute/boia iute
Sursa: Fleur s Vegan Kitchen