Ingrediente
Ingrediente umede:
- 1 cană banane (aprox 2-3 buc) foarte coapte zdrobite la lama S sau cu furculita (trebuie zdrobite foarte bine)
- 3/4 cani zahar brut neprocesat
- 1 lingurita extract natural de vanilie
- 2 linguri ulei rafinat de canola sau de floarea soarelui (orice ulei fara aroma puternica, NU folositi ulei de masline)
- 1/3 cana lapte de soia neindulcit (sau lapte de cocos neîndulcit)
Ingrediente uscate:
- 1 cană făină albă +1/2 cană faină integrală
- 3/4 lingurite bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurite sare iodata
Pentru jumatatea de cacao: - 3 linguri pudra de cacao
- 3 linguri apa fierbinte
Variație:
In locul jumatatii din cacao puteti sa adaugati nuci și stafide în blatul alb, original.
Preparare
1. Se paseaza banana la robotul de bucatarie sau se zdrobeste foart bine cu furculita pana devine un piure omogen
2. Se combina ingredientele uscate. Se combina cu telul.
3. Intr-un alt bol se combina cele umede tot cu ajutorul telului pana la dizolvarea zaharului.
Ingredientele uscate se toarna peste cele umede si se incorporeaza cu telul.
4. Jumatate de aluat se pune in forma de check unsa cu ulei sau acoperita cu hartie de copt
5. Separat se fierb cele 3 linguri de apa si le amesteci cu cacao pudra cat sa fie o crema. Daca e necesar se mai adauga apa
6. Crema de cacao obtinura se incorporeaza cu jumatatea de aluat ramasa.
7. In forma de copt se toarna intai aluatul simplu apoi, peste acesta, aluatul cu cacao.
Se poate folosi o furculita pentru a face S-uri in aluat cu scopul de a intrepatrunde cele 2 tipuri de aluat, nu exagerat.
9. Cuptorul se preincalzeste la 170 grade. Se coace timp de 50 min fara a deschide usa cuptorului
10. Dupa trecerea timpului se incearca cu o scobitoare, care trebuie sa iasa fara aluat lipicios prins de ea.
11. Se lasa la racit și se servește cu un pahar de lapte vegetal
Sursa rețeta adaptare după Isa Chandra