Ardei umpluți cu cous cous și legume

Timp de preparare: o oră

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 6 ardei grași verzi
  • 200 g ciuperci
  • 80 g cous-cous
  • 1 ceapă roșie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 roșii tăiate mărunt
  • ⅕ morcov ras
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • 2 lg ulei
  • 200 ml de pastă de roșii

Instrucțiuni:

  1. Pregătiți cous-cous-ul conform instrucțiunilor de pe pachet. 
  2. Ciupercile și ceapa se toacă mărunt și se călesc împreună cu morcovul ras și uleiul la foc mediu aproximativ 10 minute.După ce s-au călit, se adaugă condimentele, pătrunjelul, roșiile tăiate mărunt și cous-cousul pregătit anterior, se amestecă și se adaugă în ardeii al căror „capac” a fost decupat anterior. 
  3. Se amestecă pasta de roșii cu apă și se pune în vasul cu ardei. Vasul se pune la foc mic acoperit timp de 40 de minute. Poftă bună!