Chiftele vegane cu piure de cartofi și salată asortată

Timp de preparare: 50 min

Număr de porții: 2

Ingrediente pentru chiftele:

  • 100g fasole roșie fiartă
  • 100g cous-cous pregătit
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 lgț ulei măsline
  • 1 lg sos de ardei
  • 2 lg făina integrală
  • 2 lg semințe de susan
  • 1/2 legătura de pătrunjel
  • 2 lg fulgi de drojdie inactivă
  • 1 ceapă roșie medie
  • cimbru
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la treapta 4 (180 de grade).
  2. Într-un bol sau mixer adăugați toate ingredientele din lista de mai sus și mixați câteva secunde.
  3. Formați chiftele după dimensiunea dorită și așezați-le într-o tava de copt unsă cu foarte puțin ulei.
  4. Lăsați-le la copt 20-25 de minute. Mie îmi plac ușor crocante și rumenite așa că le-am lăsat 5 minute extra. Lăsați-le apoi la răcit și serviți alături de piure de cartofi și salată. Poftă bună!