Timp de preparare: 50 min
Număr de porții: 5
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 păstârnac
- 1 țelină
Ingrediente pentru găluște:
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de griș
- 1 lingură amidon
- 1 ceapă tocată mărunt
- sare, boia și piper, după gust
- 1 legătură pătrunjel
Instrucțiuni:
- Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor).
- Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
- Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
- Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
- De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
- Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute. Poftă bună!