Supă de găluște de post

Timp de preparare: 50 min

Număr de porții: 5 

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină

Ingrediente pentru găluște: 

  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de griș 
  • 1 lingură amidon
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • sare, boia și piper, după gust
  • 1 legătură pătrunjel

Instrucțiuni:

  1. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). 
  2. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
  3. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
  4. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
  5. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
  6. Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute. Poftă bună!