Tocăniță de năut

Timp de preparare: 25 min

Număr de porții: 2

Ingrediente:

  • 350 g năut fiert
  • 1 ceapa, taiata fin
  • 2 roșii, tăiate mărunt
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • ardei iute, după gust (sau boia iute)
  • 1 lingurța seminte de mustar (extra, optional)
  • 1 lingurița boia dulce
  • 1 lingurița pudră de coriandru
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 lingură de ulei
  • coriandru proaspăt (opțional)
  •  Orez

Instrucțiuni:

  1. Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă semințele de muștar. 
  2. Se prăjesc semințele 2-3 minute până când încep să “sară”. 
  3. Se adaugă ceapa, se călește câteva minute apoi se adaugă usturoiul, coriandrul, cimbru, boiaua dulce și cea iute (ardeiul iute) și roșiile.
  4. Se fierbe, la foc potrivit, până când sosul a scăzut, amestecându-se din când în când. Dacă este nevoie se adaugă puțină apă.
  5. Se adaugă năutul și se continuă fierberea timp de aprox 5 minute. Se adaugă sare și se ornează cu coriandru proaspăt. 
  6. Se servește împreuna cu orez fiert. Poftă bună!