Timp de preparare: 25 min
Număr de porții: 2
Ingrediente:
- 350 g năut fiert
- 1 ceapa, taiata fin
- 2 roșii, tăiate mărunt
- 1 catel de usturoi, pisat
- ardei iute, după gust (sau boia iute)
- 1 lingurța seminte de mustar (extra, optional)
- 1 lingurița boia dulce
- 1 lingurița pudră de coriandru
- 1 linguriță cimbru
- 1 lingură de ulei
- coriandru proaspăt (opțional)
- Orez
Instrucțiuni:
- Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă semințele de muștar.
- Se prăjesc semințele 2-3 minute până când încep să “sară”.
- Se adaugă ceapa, se călește câteva minute apoi se adaugă usturoiul, coriandrul, cimbru, boiaua dulce și cea iute (ardeiul iute) și roșiile.
- Se fierbe, la foc potrivit, până când sosul a scăzut, amestecându-se din când în când. Dacă este nevoie se adaugă puțină apă.
- Se adaugă năutul și se continuă fierberea timp de aprox 5 minute. Se adaugă sare și se ornează cu coriandru proaspăt.
- Se servește împreuna cu orez fiert. Poftă bună!