Ciorbă de fasole cu murături asortate

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură de mărar
  • 50 gr pastă de tomate
  • sare, piper, busuioc, oregano, turmeric
  • 4 lg ulei
  • murături asortate

Preparare


Fasolea se pune la fiert după ce a fost lăsată la înmuiat peste noapte.

Fasolea se pune la fiert și se schimbă apa după ce a dat în clocot de 2 ori, a treia oară se pun în apă păstârnacul, o ceapă și morcovul.

Atunci când fasolea este fiartă ceapa se arunca și morcovul cu păstârnacul se scot și se toacă mărunt apoi se introduc înapoi.

Separat se toacă mărunt cealaltă ceapă, se călește în ulei și se adaugă pasta de tomate.

După ce s-au prăjit împreună vreo 3 minute se adaugă câteva polonice de fasole cu tot cu zeamă și se lasă până se îngroașă un pic compoziția apoi se toarnă înapoi totul și se mai dă într-un clocot, se sărează și condimentează.

Mărarul se adaugă dupăce s-a stins focul sau în farfurie.

Se servește cu murături și pâine integrală. Poftă bună!