Ingrediente:
Spring rolls:
- foi subțiri de orez ( alegeți foițele subțiri, nu cele groase care se folosesc pentru pachețelele prăjite)
- tăieței maifun (tăieței foarte subțiri din orez - se găsesc la plafaruri sau la secțiunea de mâncăruri asiatice)
- morcovi julienne
- verdețuri proaspete: coriandru, pătrunjel, frunze de salată tăiată fâșii
- tofu tăiat felii
Sosul de arahide:
- 3 lg unt de arahide cremos
- 1 lgt sos sriracha sau alt sos iute, se poate folosi și un ardei iute roșu tocat foarte mărunt
- apă cât e necesar
- opțional 1 lgt sos hoisin
Mod de preparare:
1. Se pregătesc tăiețeii subțiri maifun conform instrucțiunilor de pe pachet. Se trec sub un jet de apă rece, se scurg și se pun deoparte
2. Se pregătesc ingredientele. Dacă dorim putem prăji toful în puțin ulei într-o cratiță antiaderentă sau îl putem prepara la grătar, dar merge la fel de bine și folosit crud.
3. Se încălzește o oală cu apă în care vom înmuia foile de orez.
4. Bucată cu bucată înmuiem foile de orez, le așezăm pe farfurie, le umplem după gust și le rulăm.
5. Pregătim sosul amestecând toate ingredientele la blender
6. Servim imediat