Ingrediente
- tofu afumat tăiat mărunt
- 1 cană de nuci românesti (se lasă la hidratat 4-5 ore)
- jumătate de ceapă tăiată mărunt
- 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cană apă (200ml)
- fulgi de drojdie uscată inactivă
- sare normală sau neagră
- piper
- pătrunjel tăiat
- 250g-300g spaghete integrale ce se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet
Mod de preparare
1. Căliți ceapa și cubulețele de tofu . Adăugați usturoiul și mai lăsați 1 min pe foc.
2. Mixați la blender cana de apă, nucile hidratate, fulgii, sarea și piperul - mixați până obțineți o cremă fină.
3. Separat fierbeți pastele în apă cu sare. Când sunt fierte scurgeți-le și amestecați-le imediat cu crema, cât sunt încă fierbinți.
4. Adăugați o parte din pătrunjel. Decorați cu restul de pătrunjel.