Piure de cartofi cu tofu afumat

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 g tofu afumat
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță muștar
  • piper
  • sare
  • boia

Mod de preparare

Se curăță cartofii și se fierb.

Se scurge apa de la cartofi, dar se păstrează o cană de apă de la aceștia.

Se pisează cartofii, apoi se adaugă 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă și 1 linguriță de muștar.

Se adaugă apa de la cartofi treptat și se amestecă până se obține consistența dorită.

Se poate folosi și lapte de soia pentru o consistență mai cremoasă.

Se taie tofu felii și se pune în tigaia unsă în prealabil cu puțin ulei și se prăjește.

Se presară piper și boia peste tofu și apoi se întoarce și se prăjește pe cealaltă parte până devine crocant.