Ingrediente
- 800 g mazăre
- 200 g tofu cu ardei
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 3-4 căței de usturoi
- 4 linguri de pastă de tomate
- 3 linguri de ulei
- 1 legatură de mărar
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- sare neagră Kala Namak (opțional)
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt, iar morcovii se taie cubulețe.
Într-o oală se călește ceapa, apoi se adaugă morcovii, tofu și usturoiul și se amestecă din când în când timp de 3-4 minute.
După aceea, se adaugă mazărea, iar apoi se pune apă cât să o acopere. Se lasă la fiert 15 minute.
Se adaugă pe urmă pasta de tomate și foile de dafin.
Se mai fierbe încă 5 minute, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă mărarul tocat.
Pentru un gust asemănător oului se poate adăuga puțină sare neagră Kala Namak.