Curry de cartofi cu lapte de soia, mazăre și năut

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi sau cartofi dulci
  • 300 g mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 250 g năut fiert
  • 1 cană lapte de soia
  • 2 cepe
  • ardei iute
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspăt (sau 1 linguriță pudră de ghimbir)
  • 1 linguriță coriandru pudră
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 lingură ulei
  • coriandru proaspăt (opțional)
  • sare, piper
  • pentru servire orez integral fiert

Mod de preparare

Ceapa tăiată fin se călește în ulei, timp de 2-3 minute. Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul ras (pudra de ghimbir) și se mai călește aprox. 1 minut. Se adaugă laptele de soia, puțină apă în care a fiert năutul, condimentele și cartofii tăiați bucățele potrivite. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand cartofii sunt aproape fierți se adaugă mazărea si năutul. Dacă sosul este prea apos se adaugă 1-2 linguri de amidon de porumb sau tapioca și se amestecă pană se ingroașă. Se potrivește de sare și piper și se ornează cu coriandru proaspăt.

Se servește alături de orez fiert.

 Sursa: https://fleursvegankitchen.com/