Ingrediente
Pentru 4-5 portii:
150 g linte rosie
1 ceapa, taiata marunt
5 morcovi, taiati rondele
3 cm ghimbir, taiat marunt (sau 1 1/2 lingurita ghimbir pudra)
1 lingura bulion de rosii
1 frunza dafin
sare si piper, dupa gust
patunjel, taiat fin
lamaie
ulei de masline
Mod de preparare
Lintea se spala bine si se pune la fiert impreuna cu ceapa, morcovii, ghimbirul si frunza de dafin, in 1,5 l apa.
Cand lintea si legumele au fiert se scoate frunza de dafin apoi se paseaza totul, cu ajutorul unui blender sau mixer vertical, pana cand se obtine o crema fina.
Se adauga bulionul de rosii, se potriveste de sare si piper si se mai dau cateva clocote.
In farfurie se adauga patrunjelul, zeama de lamaie si uleiul de masline dupa gust.
Sursa https://fleursvegankitchen.com/