Timp de preparare: 25 min.
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- 500 g fasole roșie (2 conserve x 400 g - de obicei o conservă de 400g conține aproximativ 250 g fasole)
- ½ ceapă (roșie/galbenă)
- 1 ardei kapia
- 1-2 caței usturoi/ 1 linguriță usturoi granulat
- 1 conservă roșii cuburi / ~3-4 roșii proaspete
- porumb dulce (opțional)
- condimente (opțional: un amestec mexican)
- 2-3 linguri ulei
- salata preferată (optional: ruccola)
- 4 lipii
Instrucțiuni:
- Se toacă ceapa și ardeiul kapia și se adaugă în tigaia în care am încins uleiul.
- În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
- În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
- În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
- Pe parcurs adăugăm usturoiul trecut prin presă sau varianta granulate.
- Adăugăm condimente (sare, piper, boia, chimion etc.) după gust sau putem folosi un amestec mexican de condimente (se găsește la Lidl)
- Când lichidul a scăzut suficient și obținem o consistență satisfăcătoare, putem să oprim focul.
- Dacă umpleți lipiile pe loc, se recomandă să le încălziți într-o tigaie înainte.
- După gust, puteți să adăugați porumb dulce sau/ și verdeață sau să îl mâncați simplu.
- La final împachetăm burrito-ul.