Burrito cu fasole roșie

Timp de preparare: 25 min.

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g fasole roșie (2 conserve x 400 g - de obicei o conservă de 400g conține aproximativ 250 g fasole)
  • ½ ceapă (roșie/galbenă)
  • 1 ardei kapia
  • 1-2 caței usturoi/ 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 conservă roșii cuburi / ~3-4 roșii proaspete
  • porumb dulce (opțional)
  • condimente (opțional: un amestec mexican)
  • 2-3 linguri ulei
  • salata preferată (optional: ruccola)
  • 4 lipii

Instrucțiuni: 

  1. Se toacă ceapa și ardeiul kapia și se adaugă în tigaia în care am încins uleiul.
  2. În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
  3. În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
  4. În timpul în care se călesc legumele, scurgem fasolea din conservă și o clătim bine sub jet de apă rece.
  5. Pe parcurs adăugăm usturoiul trecut prin presă sau varianta granulate.
  6. Adăugăm condimente (sare, piper, boia, chimion etc.) după gust sau putem folosi un amestec mexican de condimente (se găsește la Lidl)
  7. Când lichidul a scăzut suficient și obținem o consistență satisfăcătoare, putem să oprim focul.
  8. Dacă umpleți lipiile pe loc, se recomandă să le încălziți într-o tigaie înainte.
  9. După gust, puteți să adăugați porumb dulce sau/ și verdeață sau să îl mâncați simplu.
  10. La final împachetăm burrito-ul.