Chili cu salată

Timp de preparare: 30 min.

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de cocos sau măsline
  • 4 caței de usturoi tocat
  • 2 cepe medii, tocate
  • 1 ½ cană supă de legume
  • 1 ardei gras, tocat mărunt
  • 2 morcovi mici, tocați mărunt
  • 2 căni roșii, tăiate cubulețe
  • 4 Linguri de pastă de roșii
  • 1 cană de porumb dulce
  • 2 + ½ căni fasole roșie, gătită (se pot adăuga mai multe tipuri de fasole)
  • 100g texturat de soia, granule
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de boia dulce
  • ½ lingurță de cayenne
  • Pentru servire:
  • 2 linguri de coriandru tocat
  • lime tăiat
  • orez simplu fiert, chipsuri tortilla sau orz + orice salată de legume

Instrucțiuni: 

  1. Încingem o tigaie mare cu ulei și adăugăm ceapa și usturoiul, gătim la foc mediu, aproximativ 3 minute, până acestea devin translucide.
  2. Adăugăm ardeiul, morcovul si sotăm 5 minute.
  3. Fierbem texturatul de soia și apoi îl scugem și îl tăiem cubulețe.
  4. Adăugăm texturatul de soia, roșiile cubulete, pasta de roșii, porumbul, fasolea, sosul de soia, boiaua de ardei si cayenne. Amestecăm bine și lăsăm la fiert încă 15 minute sau până când amestecul devine dens.
  5. Presărăm coriandrul, stropim cu zeama de lime și servim cu garnitura preferată.