Timp de preparare: 25 min.
Număr de porții: 2
Ingrediente:
- 100 g orez (cantărit gătit)
- 200 g tofu natur
- 100 g porumb
- o ceapă
- un ardei capia
- 100 g mazăre
- un morcov
Pot fi adăugate și alte legume, în funcție de preferințe.
Instrucțiuni:
- Orezul se pune la fiert. După 10 minute de fierbere, se pot adăuga legumele și se amestecă continuu pentru încă 10 minute (la foc mic).
- În timp ce orezul fierbe, se taie tofu în cubulețe. Se pune o tigaie pe aragaz. Când tigaia s-a încins, se pune tofu și se prăjește 2-3 minute pe fiecare parte. Se adaugă condiment după gust, cum ar fi sos de soia, boia de ardei dulce, praf de usturoi, sare, piper.
- Când tofu este prăjit pe toate parțile, se taie cuburi și se adaugă în orez pentru ultimile 3 minute.
- Este important să prăjim tofu înainte de a fi adăugat in preparat, iar preparatul se fierbe la foc mic, amestecând continuu pentru a ieși cremos asemănător cu un risotto