Sandwich cu salată de năut

Timp de preparare: 15 min

Număr de porții: 3

Ingrediente:

  • 425 g năut (în conservă, scurs, spălat sau fiert înainte)
  • 50 g ceapă roșie (mărunțită)
  • ⅓ ardei roșu
  • 3 linguri maioneză vegană
  • ½ linguriță muștar
  • 1 cățel usturoi (dat prin răzătoare)
  • Piper
  • Sare
  • 1 lingură mărar
  • 6 felii pâine

Opțional:

  • Verdețuri

Maioneza vegană (dacă vrei să o faci în casă) - 300 ml

  • 3 linguri aquafaba (apa dintr-o cană de năut sau rezultată după fierberea acestuia)
  • 2 linguri muștar
  • ¾ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper
  • 2 linguri oțet
  • 250 ml ulei extra-virgin

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol de mărime medie adaugă năutul. Pisează-l până devine o mixtură groasă.
  2. Adaugă ceapa, ardeiul, maioneza, muștarul, usturoiul, sare, piperul și mărarul. Amestecă-le bine până se combină.
  3. Ansamblează sandwich-ul. Pune și verdețurile în el.