Timp de preparare: 60 minute plus 2 ore înmuiere linte
Număr de porții: 8
Ingrediente:
- 2 conserve mici de fasole roșie fiartă
- 1 conservă mică de fasole albă fiartă
- 200 g linte verde
- 50 ml ulei de măsline
- 2 cepe potrivite
- 3 cm ghimbir
- 1 ardei iute
- 4 căței de usturoi
- 1 conservă roșii mărunțite
- 1 conservă de lapte de cocos
- 2 lingurițe chimen
- 1 linguriță coriandru
- ½ linguriță curcuma
- coriandru frunze sau pătrunjel (optional)
Instrucțiuni:
- Lintea verde se spală foarte bine și se pune la inmuiat pentru 2 ore.
- Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt.
- Rădăcina de ghimbir se curăță de coajă și se rade fin.
- Ardeiul iute se spală, se taie transversal în jumătate. Dacă nu vă place mâncarea prea iute, curățați nervurile și semințele. Apoi tocăm mărunt ardeiul.
- Într-un vas punem la încins uleiul, adaugam ceapă, usturoiul, ghimbirul și ardeiul. Le călim câteva minute.
- Când sunt gata, adăugăm condimentele, moment în care din oala se va ridica un norisor bine-mirositor.
- Adăugăm conserva de roșii. Amestecăm și lăsăm să fiarbă 5 minute.
- Adăugăm apoi lintea și lăsăm să fiarbă bine vreo 15-20 minute.
- Cât fierbe lintea desfacem conservele de fasole, scurgem zeama și punem conținutul într-o sită. Spălăm boabele și le lăsăm să se scurga bine. Cand lintea este fiartă, adăugăm fasolea, amestecăm bine și ținem la fiert încă 5 minute, până ce sosul este scăzut.
- Adăugăm verdeață tocată mărunt după ce am stins focul și preparatul s-a răcorit puțin. Putem servi ca atare sau alături de o garnitură de quinoa bogată în proteine.