Curry de fasole și linte

Timp de preparare: 60 minute plus 2 ore înmuiere linte

Număr de porții: 8

Ingrediente:

  • 2 conserve mici de fasole roșie fiartă
  • 1 conservă mică de fasole albă fiartă
  • 200 g linte verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 cepe potrivite
  • 3 cm ghimbir 
  • 1 ardei iute
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă roșii mărunțite
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • 2 lingurițe chimen
  • 1 linguriță coriandru
  • ½ linguriță curcuma
  • coriandru frunze sau pătrunjel (optional)

Instrucțiuni:

  1. Lintea verde se spală foarte bine și se pune la inmuiat pentru 2 ore. 
  2. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. 
  3. Rădăcina de ghimbir se curăță de coajă și se rade fin. 
  4. Ardeiul iute se spală, se taie transversal în jumătate. Dacă nu vă place mâncarea prea iute, curățați nervurile și semințele. Apoi tocăm mărunt ardeiul. 
  5. Într-un vas punem la încins uleiul, adaugam ceapă, usturoiul, ghimbirul și ardeiul. Le călim câteva minute. 
  6. Când sunt gata, adăugăm condimentele, moment în care din oala se va ridica un norisor bine-mirositor. 
  7. Adăugăm conserva de roșii. Amestecăm și lăsăm să fiarbă 5 minute.
  8. Adăugăm apoi lintea și lăsăm să fiarbă bine vreo 15-20 minute. 
  9. Cât fierbe lintea desfacem conservele de fasole, scurgem zeama și punem conținutul într-o sită. Spălăm boabele și le lăsăm să se scurga bine. Cand lintea este fiartă, adăugăm fasolea, amestecăm bine și ținem la fiert încă 5 minute, până ce sosul este scăzut.
  10. Adăugăm verdeață tocată mărunt după ce am stins focul și preparatul s-a răcorit puțin. Putem servi ca atare sau alături de o garnitură de quinoa bogată în proteine.