Timp de preparare: 25 minute
Număr de porții: 3
Ingrediente:
- 100 g orez
- 250 ml apă
- 2 vârfuri de sare
- 2 cepe medii
- 1 lingură ulei
- 3 căței usturoi
- ½ lime
- 1-2 lingurițe curry
- 375 ml lapte vegetal
- 400 g năut
- 1-2 linguri sos de soia
- 2-3 roșii medii
- 1 lingură busuioc
- 1 linguriță zahăr brun
- 100 g mazăre
Instrucțiuni:
- Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp, mărunțește ceapa, usturoiul. Stoarce lime-ul.
- Călește într-o tigaie ceapa până devine aurie, aprox. 5 minute. Adaugă usturoiul. Mai călește-l 1 minut.
- Adaugă curry-ul și laptele vegetal. Amestecă până se încorporează curry-ul. Adaugă sarea.
- Adaugă năutul, mazărea și sosul de soia. Prepară-le 5 minute la foc mediu, până dau în foc. Imediat după ce a început să fiarbă, redu temperatura.
- Adaugă roșiile, mărunțite. Adaugă busuiocul, sucul de la lime și sosul de soia. Lasă curry-ul să se înăbușe timp de 2 minute.
- Adaugă zahărul. Amestecă bine.
- Servește curry-ul alături de o porție de orez.
Timp de preparare: 25 minute
Număr de porții: 3
Ingrediente:
- 100 g orez
- 250 ml apă
- 2 vârfuri de sare
- 2 cepe medii
- 1 lingură ulei
- 3 căței usturoi
- ½ lime
- 1-2 lingurițe curry
- 375 ml lapte vegetal
- 400 g năut
- 1-2 linguri sos de soia
- 2-3 roșii medii
- 1 lingură busuioc
- 1 linguriță zahăr brun
- 100 g mazăre
Instrucțiuni:
- Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp, mărunțește ceapa, usturoiul. Stoarce lime-ul.
- Călește într-o tigaie ceapa până devine aurie, aprox. 5 minute. Adaugă usturoiul. Mai călește-l 1 minut.
- Adaugă curry-ul și laptele vegetal. Amestecă până se încorporează curry-ul. Adaugă sarea.
- Adaugă năutul, mazărea și sosul de soia. Prepară-le 5 minute la foc mediu, până dau în foc. Imediat după ce a început să fiarbă, redu temperatura.
- Adaugă roșiile, mărunțite. Adaugă busuiocul, sucul de la lime și sosul de soia. Lasă curry-ul să se înăbușe timp de 2 minute.
- Adaugă zahărul. Amestecă bine.
- Servește curry-ul alături de o porție de orez.