Curry de năut

Timp de preparare: 25 minute

Număr de porții: 3

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • 250 ml apă
  • 2 vârfuri de sare
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură ulei
  • 3 căței usturoi
  • ½ lime
  • 1-2 lingurițe curry
  • 375 ml lapte vegetal
  • 400 g năut
  • 1-2 linguri sos de soia
  • 2-3 roșii medii
  • 1 lingură busuioc
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 100 g mazăre

Instrucțiuni:

  1. Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, mărunțește ceapa, usturoiul. Stoarce lime-ul. 
  3. Călește într-o tigaie ceapa până devine aurie, aprox. 5 minute. Adaugă usturoiul. Mai călește-l 1 minut.
  4. Adaugă curry-ul și laptele vegetal. Amestecă până se încorporează curry-ul. Adaugă sarea.
  5. Adaugă năutul, mazărea și sosul de soia. Prepară-le 5 minute la foc mediu, până dau în foc. Imediat după ce a început să fiarbă, redu temperatura.
  6. Adaugă roșiile, mărunțite. Adaugă busuiocul, sucul de la lime și sosul de soia. Lasă curry-ul să se înăbușe timp de 2 minute.
  7. Adaugă zahărul. Amestecă bine.
  8. Servește curry-ul alături de o porție de orez.

Timp de preparare: 25 minute

Număr de porții: 3

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • 250 ml apă
  • 2 vârfuri de sare
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură ulei
  • 3 căței usturoi
  • ½ lime
  • 1-2 lingurițe curry
  • 375 ml lapte vegetal
  • 400 g năut
  • 1-2 linguri sos de soia
  • 2-3 roșii medii
  • 1 lingură busuioc
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 100 g mazăre

Instrucțiuni:

  1. Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, mărunțește ceapa, usturoiul. Stoarce lime-ul. 
  3. Călește într-o tigaie ceapa până devine aurie, aprox. 5 minute. Adaugă usturoiul. Mai călește-l 1 minut.
  4. Adaugă curry-ul și laptele vegetal. Amestecă până se încorporează curry-ul. Adaugă sarea.
  5. Adaugă năutul, mazărea și sosul de soia. Prepară-le 5 minute la foc mediu, până dau în foc. Imediat după ce a început să fiarbă, redu temperatura.
  6. Adaugă roșiile, mărunțite. Adaugă busuiocul, sucul de la lime și sosul de soia. Lasă curry-ul să se înăbușe timp de 2 minute.
  7. Adaugă zahărul. Amestecă bine.
  8. Servește curry-ul alături de o porție de orez.