Fasole verde cu alune

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • Un borcan de fasole verde păstăi
  • 100 g alune 
  • 3-5 căței de usturoi
  • 1 lingura unt de arahide (optional)
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1-3 linguri sos de soia
  • Sriracha
  • Fulgi de chilli

Instrucțiuni:

  1. Încingem o tigaie mare în care călim câteva secunde usturoiul tocat - până începe să elibereze aroma,
  2. Adaugă alunele tocate, fasolea verde, sosul de soia și lingura de unt de arahide și lăsăm pe foc 5 minute, până ce fasolea începe sa se rumeneasca pe alocuri și apa se evaporă. 
  3. La final adaugă sos sriracha, fulgi de chilli și dacă mai este necesar sare. Se servește și caldă și rece. Ar trebui sa aibă un gust dulce- sărat, cu arome pronuntate de alune si usturoi.