Timp de preparare: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- Un borcan de fasole verde păstăi
- 100 g alune
- 3-5 căței de usturoi
- 1 lingura unt de arahide (optional)
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1-3 linguri sos de soia
- Sriracha
- Fulgi de chilli
Instrucțiuni:
- Încingem o tigaie mare în care călim câteva secunde usturoiul tocat - până începe să elibereze aroma,
- Adaugă alunele tocate, fasolea verde, sosul de soia și lingura de unt de arahide și lăsăm pe foc 5 minute, până ce fasolea începe sa se rumeneasca pe alocuri și apa se evaporă.
- La final adaugă sos sriracha, fulgi de chilli și dacă mai este necesar sare. Se servește și caldă și rece. Ar trebui sa aibă un gust dulce- sărat, cu arome pronuntate de alune si usturoi.