Mâncare de năut

Timp de preparare: 55 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • O conservă de năut
  • O ceapă mare
  • Un ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2-3 căței de usturoi 
  • ½ cană suc de roșii
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Condimente turcești (curcuma, scortisoara, chimen)
  • Sare
  • Ulei
  • 1 lingură semințe de muștar  

Instrucțiuni:

  1. Se taie legumele cuburi.
  2. Într-o cratiță punem 3 linguri de ulei în care vom adăuga lingura de semințe de muștar. Se acoperă cu capacul la foc mic și vor pocni la fel ca popcornul. Avem grija sa nu se ardă. Apoi adăugăm condimentele turcești, sarea, piperul, ceapa, ardeiul, morcovul și le călim timp de 10 minute. Se adaugă usturoiul tocat mărunt și se mai ține 2 minute pe foc mediu. 
  3. Se adaugă conserva de naut scursă, pasta de tomate și sucul de roșii. Se adaugă apă - o cană - o cană și jumătate.
  4. Se pune capacul și gătește aproximativ 40 de minute până când se formează un sos. Dacă sosul nu este destul de gros se adaugă o lingură de făină în ploaie și se mai gătește 5 minute. 
  5. Se ornează cu patrunjel. Se servește mâncarea cu orez, couscous sau quinoa simple.