Năut copt cu arome

Timp de preparare: 2 ore - plus timpul de înmuiere

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g năut uscat
  • 1 lingură garam masala
  • 1 lingură pudră curry
  • sare fină după gust
  • 1 linguriță coriandru (optional)
  • Puțin ulei de arahide sau de susan

Instrucțiuni:

  1. Boabele de năut se pun la înmuiat în apă rece peste noapte.
  2. Scurgem boabele de năut și le punem la fiert în apă rece timp de 45 minute - 1 oră.
  3. Încingem cuptorul la 200 grade.
  4. Pe o tavă de cuptor punem o foaie de copt. 
  5. Boabele de năut le scurgem bine de apa în care au fiert și după ce se răcesc puțin, le ștergem cu un prosop de hârtie absorbantă. Adăugăm condimentele și uleiul, omogenizăm bine și dăm la cuptor având grijă ca boabele sa nu fie suprapuse unele peste altele.
  6. Vor fi gata în aproximativ 30 minute - până devin crocante