Paste Bolognese cu tofu

Timp de preparare: 30 min

Număr de porții: 2

Ingrediente:

  •  3 linguri ulei
  • 400 g tofu
  • 250 g paste
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 425 g roșii (o conservă mică de roșii)
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri busuioc uscat
  • Sare, piper
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță oregano

Instrucțiuni:

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie călește ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute. Adaugă roșiile mărunțite, pasta de tomate, busuiocul, zahărul, sarea și piperul. Lasă-le să se înăbușească.
  3. Mărunțește tofu sau fărâmițează-l cu mâinile.
  4. Încinge o tigaie. Adaugă tofu și niște sare și prăjește-l timp de 15 minute până devine crocant. Amestecă ocazional. 
  5. Dacă ai ales să îl fărâmițezi, atunci prăjește-l doar timp de 3 minute.
  6. La sfârșit adaugă tofu în sos, amestecă și toarnă totul peste paste.