Timp de preparare: 30-45 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mare
- 2-3 caței de usturoi
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță pastă de tomate
- 250 g ciuperci (orice fel)
- 50 ml vin alb
- Margarină sau ulei pentru blenduit
- Sare, piper
Instrucțiuni:
- Se curăță ciupercile de coajă și se taie mărunt. Nu se spală. Dacă au pământ se curăță cu o periuță.
- Într-o tigaie cu pereți înalți se pune ceapa tăiată mărunt la călit, până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul, cimbrul și pasta de tomate și se mai calesc 2 minute.
- Se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă toată apa din ele.
- Se toarnă vinul și se ține pe foc până se va evapora și acesta. Se adaugă sare și piper.
- Compoziția obținută se lasă câteva minute la răcit și apoi se amestecă cu un blender până ajunge la consistența dorită. Dacă mai este nevoie se adaugă ulei sau margarină.
- Se servește după ce s-a odihnit câteva ore la frigider cu pâine coaptă.
Timp de preparare: 30-45 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mare
- 2-3 caței de usturoi
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță pastă de tomate
- 250 g ciuperci (orice fel)
- 50 ml vin alb
- Margarină sau ulei pentru blenduit
- Sare, piper
Instrucțiuni:
- Se curăță ciupercile de coajă și se taie mărunt. Nu se spală. Dacă au pământ se curăță cu o periuță.
- Într-o tigaie cu pereți înalți se pune ceapa tăiată mărunt la călit, până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul, cimbrul și pasta de tomate și se mai calesc 2 minute.
- Se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă toată apa din ele.
- Se toarnă vinul și se ține pe foc până se va evapora și acesta. Se adaugă sare și piper.
- Compoziția obținută se lasă câteva minute la răcit și apoi se amestecă cu un blender până ajunge la consistența dorită. Dacă mai este nevoie se adaugă ulei sau margarină.
- Se servește după ce s-a odihnit câteva ore la frigider cu pâine coaptă.