Timp de preparare: 60 minute
Număr de porții: 10
Ingrediente:
- 300 g linte
- 700-800 ml apă
- 1 foaie de dafin
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 2 limete
- 70 g ovăz
- Pătrunjel tocat
- Ardei iute (opțional)
- 1 jumătate de linguriță chimen și chilli
- 100 g semințe de dovleac (în loc de maioneză)
- Sare
- 2 linguri de semințe de chia sau in măcinate
Instrucțiuni:
- Semințele de chia sau in se lăsa la înmuiat 1 oră.
- Semințele de dovleac se pun la înmuiat în apă timp de 3 ore. Într-un blender se amestecă semințele de dovleac, sucul de la limete, sare și aproximativ 250 ml de apă. Se amestecă bine până ce capătă o textură ca de maioneză. Se mai pot adauga 2-3 linguri de ulei pentru a lega compoziția.
- Se fierbe lintea cu foaia de dafin. După 20 de minute se verifică dacă a fiert. Se scoate foaia de dafin și se pune lintea la scurs.
- Se încing 2 linguri de ulei în care se vor căli morcovii și ceapa timp de 3 minute. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute(opțional) și se mai țin pe foc 2 minute.
- Într-un bol se amestecă lintea, ingredientele călite, chia înmuiată, pătrunjelul tocat, ovăzul și condimentele. Se amestecă bine.
- Din amestec ar trebui să iasă aproximativ 20 de chiftele. Acestea se pot coace pe o foaie de copt la 180 grade timp de 20 de minute sau prăji.