Chiftele de linte cu maioneză vegană cu lime și semințe de dovleac

Timp de preparare: 60 minute 

Număr de porții: 10

Ingrediente:

  • 300 g linte
  • 700-800 ml apă
  • 1 foaie de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 limete
  • 70 g ovăz
  • Pătrunjel tocat
  • Ardei iute (opțional)
  • 1 jumătate de linguriță chimen și chilli 
  • 100 g semințe de dovleac (în loc de maioneză)
  • Sare
  • 2 linguri de semințe de chia sau in măcinate

Instrucțiuni:

  1. Semințele de chia sau in se lăsa la înmuiat 1 oră.
  2. Semințele de dovleac se pun la înmuiat în apă timp de 3 ore. Într-un blender se amestecă semințele de dovleac, sucul de la limete, sare și aproximativ 250 ml de apă. Se amestecă bine până ce capătă o textură ca de maioneză. Se mai pot adauga 2-3 linguri de ulei pentru a lega compoziția.
  3. Se fierbe lintea cu foaia de dafin. După 20 de minute se verifică dacă a fiert. Se scoate foaia de dafin și se pune lintea la scurs. 
  4. Se încing 2 linguri de ulei în care se vor căli morcovii și ceapa timp de 3 minute. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute(opțional) și se mai țin pe foc 2 minute. 
  5. Într-un bol se amestecă lintea, ingredientele călite, chia înmuiată, pătrunjelul tocat, ovăzul și condimentele. Se amestecă bine. 
  6. Din amestec ar trebui să iasă aproximativ 20 de chiftele. Acestea se pot coace pe o foaie de copt la 180 grade timp de 20 de minute sau prăji.

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ