Timp de preparare: 20 minute + 60 minute la cuptor
Număr de porții: 5
Ingrediente:
- 500g ciuperci champignon;
- 400 linte verde sau galbenă fiartă;
- 4 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz blenduiți)
- 3 morcovi medii;
- 1 ceapă albă mare;
- 5 căței de usturoi mari;
- 4-5 linguri semințe de in râșnite
- 50 g nuci românești;
- 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură ceapă verde și 1 legătură de usturoi verde;
- 1 lingură fulgi drojdie inactivă;
- 1 lingură oregano uscat;
- 1 lingură cimbru proaspăt sau uscat
- sare și piper după gust
Instrucțiuni:
- Se spală și se fierbe lintea.
- Ciupercile tăiate se pun în tigaie fără ulei ca să își lase apa, apoi se adaugă morcovul ras și ceapa albă tăiată mărunt. Se călesc 5 minute (se poate adăuga puțină apă).
- Nucile se taie mărunt sau se pun în robot (atenție să nu se transforme în făină).
- Semintele de in rașnite se amestecă cu 10 linguri de apa (pas important - vor lega compoziția).
- Într-un castron mare se vor amesteca lintea, legumele din tigaie, verdețurile tocate mărunt și condimentele.
- Se așează compoziția într-o tavă mare de cozonac sau două mai mici. Este bine ca tava sa fie acoperită cu foaie de copt.
- Se pot adăuga, opțional, semințe deasupra drobului
- Se dă drobul la cuptor pentru aproximativ o oră.