Timp de preparare: 30 de minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
- 6 morcovi tăiați în jumătate
- 1 lingură ulei
- Sare/piper
- 1 lingură de mărar
- 1 pachet de foi de plăcintă vegane
Instrucțiuni:
- Se încinge cuptorul la 200 grade. O tavă de cuptor se acoperă cu foaie de copt.
- Se fierb morcovii în apă clocotită, dar nu până devin moi.
- Se scurge apa și morcovii se lasă la răcit.
- Se călesc în ulei morcovii bine scurși cu condimente și mărar, aproximativ 5 minute până devin aurii. Toți morcovii trebuie să fie bine asezonați.
- Foaia de plăcintă se întinde și se taie în aproximativ 12 bucăți, astfel încât după ce învelim un morcov, să rămână capetele descoperite de o parte și de alta a aluatului.
- Cu puțină apă se lipesc marginile aluatului, învelind morcovii circular.
- Se pun în cuptor timp de 15-20 de minute până când devine aluatul pufos și auriu.
Se servesc cu muștar.