Morcovi în foietaj

Timp de preparare: 30 de minute

Număr de porții: 12

Ingrediente:

  • 6 morcovi tăiați în jumătate 
  • 1 lingură ulei
  • Sare/piper
  • 1 lingură de mărar
  • 1 pachet de foi de plăcintă vegane

Instrucțiuni:

  1. Se încinge cuptorul la 200 grade. O tavă de cuptor se acoperă cu foaie de copt. 
  2. Se fierb morcovii în apă clocotită, dar nu până devin moi. 
  3. Se scurge apa și morcovii se lasă la răcit. 
  4. Se călesc în ulei morcovii bine scurși cu condimente și mărar, aproximativ 5 minute până devin aurii. Toți morcovii trebuie să fie bine asezonați.
  5. Foaia de plăcintă se întinde și se taie în aproximativ 12 bucăți, astfel încât după ce învelim un morcov, să rămână capetele descoperite de o parte și de alta a aluatului. 
  6. Cu puțină apă se lipesc marginile aluatului, învelind morcovii circular.
  7. Se pun în cuptor timp de 15-20 de minute până când devine aluatul pufos și auriu.

Se servesc cu muștar.

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ