Timp de preparare: 1h
Număr de porții: 6
Ingrediente:
- 300 g morcovi (3 bucăți medii)
- 200 g rădăcină de pătrunjel (2 bucăți medii)
- 100 g păstârnac (1 bucată medie)
- 100 g rădăcină de țelină (1 felie mare)
- 150 g ceapă
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper
- 1 Lg sare
- 500 g cartofi
- 200 g tofu ( ciuperci fierte - se scurg de apă)
- 150 g castraveți murați (se scurg de apă)
- 200 g mazăre fiartă
- 6 Lg maioneză vegană
- 1-2 Lg muștar
Preparare:
- Se fierb rădăcinoasele 15 - 20 minute împreună cu ceapa , frunzele de dafin, sarea și piperul în 2 L apă, după care se lasă la răcit. Ceapa nu se păstrează. Se fierb cartofii 20 - 30 minute și se lasă la răcit
- Se taie cubulețe toate legumele și se amestecă cu maioneza, muștarul, sare și piper după gust. Se ornează cu maioneză vegană.
Pentru maioneză:
Ingrediente:
- 30g morcov fiert - pentru culoare - opțional ( se poate înlocui cu turmeric sau dovleac fiert)
- 1 lgț muștar
- 1/4 lgț sare "kala namak" (sare neagră de Himalaya) cu gust natural de ouă din cauza sulfului
- 100ml lapte de soia
- 200ml ulei de floarea soarelui (sau alt tip)
Preparare
- Se adaugă toate ingredientele într-un recipient.
După ce s-a separat uleiul, se introduce blenderul în recipient și se pornește ridicându-l ușor. Dacă doriți să preparați o cantitate mai mică, folosiți proporția 1:2, adică o măsură de lapte de soia la 2 măsuri de ulei. (ex. 50 ml lapte de soia - 100ml ulei)