Salată de boeuf vegană

Timp de preparare: 1h
Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 300 g morcovi (3 bucăți medii)
  •  200 g rădăcină de pătrunjel (2 bucăți medii)
  • 100 g păstârnac (1 bucată medie)
  • 100 g rădăcină de țelină (1 felie mare)
  • 150 g ceapă
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1 Lg sare
  • 500 g cartofi
  • 200 g tofu ( ciuperci fierte - se scurg de apă)
  • 150 g castraveți murați (se scurg de apă)
  • 200 g mazăre fiartă
  • 6 Lg maioneză vegană 
  • 1-2 Lg muștar

Preparare:

  1. Se fierb rădăcinoasele 15 - 20 minute împreună cu ceapa , frunzele de dafin, sarea și piperul în 2 L apă, după care se lasă la răcit. Ceapa nu se păstrează. Se fierb cartofii 20 - 30 minute și se lasă la răcit
  2.  Se taie cubulețe toate legumele și se amestecă cu maioneza, muștarul, sare și piper după gust. Se ornează cu maioneză vegană.

Pentru maioneză:

Ingrediente:

  • 30g morcov fiert - pentru culoare - opțional  ( se poate înlocui cu turmeric sau dovleac fiert)
  • 1 lgț muștar
  • 1/4 lgț sare "kala namak" (sare neagră de Himalaya)  cu gust natural de ouă din cauza sulfului
  • 100ml lapte de soia
  • 200ml ulei de floarea soarelui (sau alt tip)

Preparare

  1.  Se adaugă toate ingredientele într-un recipient.
    După ce s-a separat uleiul,  se introduce blenderul în recipient și se pornește ridicându-l ușor. Dacă doriți să preparați o cantitate mai mică, folosiți proporția 1:2, adică o măsură de lapte de soia la 2 măsuri de ulei. (ex.  50 ml lapte de soia - 100ml ulei)

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ