Timp preparare: 3 ore
Număr porții: 4
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe mari
- 2 morcovi dați prin răzătoare
- 200 g orez
- 250 g roșii pasate sau bucăți în bulion
- 1 varză murată
- 3 linguri ulei
- condimente
Instrucțiuni:
- Se toacă ceapa mărunt și se dau morcovii prin răzătoare. Se călesc într-o tigaie cu 3 linguri de ulei și 3 linguri de apă.
- Când acestea s-au înmuiat adăugăm și ciupercile tocate mărunt adăugăm jumătate din cutia de roșii, sare, piper, boia dulce după gust și orezul. Le lăsăm 10-15 minute.
- Se aleg foile cele mai bune ale verzei lăsate în apă peste noapte și se împachetează sarmalele.
- Se pun cotoarele verzei tăiate mărunt pe fundul oalei și se așează sarmalele.
- Se presară cimbru și mărar după gust, apoi se adaugă cealaltă jumătate din cutia de roșii și o cană de apă.
Se lasă să fiarbă la foc mic o oră, apoi se pun la cuptor pentru încă 1-2 ore.