Sarmale cu ciuperci

Timp preparare: 3 ore

Număr porții: 4

Ingrediente: 

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi dați prin răzătoare
  • 200 g orez
  • 250 g roșii pasate sau bucăți în bulion
  • 1 varză murată
  • 3 linguri ulei
  • condimente

Instrucțiuni:

  1. Se toacă ceapa mărunt și se dau morcovii prin răzătoare. Se călesc într-o tigaie cu 3 linguri de ulei și 3 linguri de apă.
  2. Când acestea s-au înmuiat adăugăm și ciupercile tocate mărunt adăugăm jumătate din cutia de roșii, sare, piper, boia dulce după gust și orezul. Le lăsăm 10-15 minute.
  3. Se aleg foile cele mai bune ale verzei lăsate în apă peste noapte și se împachetează sarmalele.
  4. Se pun cotoarele verzei tăiate mărunt pe fundul oalei și se așează sarmalele.
  5. Se presară cimbru și mărar după gust, apoi se adaugă cealaltă jumătate din cutia de roșii și o cană de apă.

Se lasă să fiarbă la foc mic o oră, apoi se pun la cuptor pentru încă 1-2 ore.

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ