Prezentare Vladimir Volintiru

Sunt Vladimir, am 37 de ani și sunt vegan de 11 ani. Cam tot de pe atunci mă împlic mai organizat în cauze de mediu, sociale, dar și pentru animale.

Cred că doar solidari și organizați vom reuși să popularizăm cauza drepturilor animalelor și a veganismului. Asociația F.R.E.E. îmi oferă cadrul local pentru a pune umărul la această luptă globală. 

Chiar dacă iubești animalele, ești vegan și faci lucruri faine pe cont propriu, pe termen lung, o organizație cu un scop și o strategie clară va avea un mai mare impact.

Am participat și în alte asociații și proiecte ce aveau ca scop drepturile animalelor sau veganismul, dar cred că la F.R.E.E. vei găsi ceva ceea ce lipsește din păcate în momentul actual în România în ce privește activismul: consecvența și viziunea.

Fiind voluntar în cadrul F.R.E.E. de la formare, am participat în diverse proiecte ale organizației iar anul trecut am început să mă implic și în Start22+.

Start22+ cred că are în plus profesionalismul și natura foarte tenace a mecanismului de suport pentru cei care vor să facă tranziția, pentru că atunci când faci o schimbare în viață să știi că poți conta pe cineva e poate cel mai important.

Cred că e bine să te înscrii ca voluntar în primul rând pentru tine, ca să cunoști oameni noi ce au perspective similare în ce privește soarta animalelor.

Dacă nu ești vegan, dar te gândești să vezi cum e, cred că e grozav să te înscrii în Start22+ ca participant pentru că vei primi o serie de provocări ce te vor ajuta să te obișnuiești mai ușor cu acest stil de viață. Când am devenit eu vegan, m-ar fi ajutat un program sau măcar un grup de Facebook, dar din păcate în perioada respectivă nu era facil de găsit comunități vegane.