Ingrediente
- 3 cartofi medii
- 1 lg ulei
- sare, piper
- 100 g broccoli
- 200 g ciuperci
- 100 g praz
- 25 g ciuperci uscate
- 1 pachet (300 g) de silken tofu (tofu „mătăsos”)
- 3 lg fulgi de drojdie inactivă
- 100 g fasole batută sau hummus
- 1 lg sare neagră
Preparare
- Preîncălziți cuptorul la treapta 5 (200 °C).
- Pregătiți o formă de copt rotundă (diametru 23 cm) sau alt model și tapetați-o cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
- Aranjați cartofii răzuiți și ridicați puțin blatul înspre pereții tăvii. Ungeți-i cu puțin ulei și presărați sare și piper după gust.
- Lăsați totul la cuptor 25-30 minute în funcție de cuptor.
- Cât timp blatul se coace, pregătiți legumele.Tăiați și căliți toate legumele într-o tigaie pentru aproximativ 10-12 minute( broccoli nu trebuie să fie gătit total; se va coace și în cuptor). După ce legumele sunt gata, lăsați-le deoparte.
- Într-un blender adăugați tofu silken, fasolea bătută, sarea neagră, piperul și fulgii de drojdie. Mixați totul până obțineți o textură cremoasă.
- Într-un bol, amestecați legumele călite cu crema obținută iar când blatul este gata, turnați compoziția peste acesta, reduceți temperatura cuptorului la treapta 4 (180 °C) și coaceți pentru încă 35-40 minute până ce se rumenește.
Sursa rețetă VegLifestyle