Ingrediente
Pentru 6 porții
- 2 căni cu linte verde (300g)
- 2 cepe medii tăiate cubulețe
- 2 ardei roșii tăiați cubulețe
- 3 morcovi măricei tăiați rondele subțiri
- 4 cartofi medii albi cubulețe
- 300 ml bulion sau pasată de roșii
- 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Spălăm lintea în câteva ape până nu mai albește apa.
2. Ceapa, ardeii, morcovii se călesc 5 min în ulei cu apă, completând cu apă cât e nevoie.
3. Completăm cu 1 litru de apă și adăugăm lintea. Lăsam la fiert la foc mic 20 min semi-acoperit. Dacă e necesar completăm cu apă.
Dacă folosim linte roșie aceasta fierbe mai repede, în jur de 10 min.
4. Când tocănița e aproape gata și legumele s-au înmuiat, adăugăm cartofii și bulionul / pasata de roșii. Dacă e nevoie mai completăm cu puțină apă. Lăsăm la fiert cât e necesar, până legumele și lintea sunt fierte.
5. Când e totul gata se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se pune capacul și se lasă să stea 1-2 min acoperit cu capac.
6. Se condimentează cu sare și piper după gust. La final se mai adaugă ulei dacă e nevoie.
Tocănița de linte se servește cu pâine integrală, mămăliguță sau orez.