Ingrediente
Pentru 7-8 porții:
- 3 cepe mari
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 păstarnac
- 1 rădăcina mică de țelină
- 100 g fasole verde
- cateva bucățele de conopidă
- 100 g mazăre
- 1 dovlecel mic
- 1/2 kg roșii / o conservă de roșii în bulion
- 2-3 l apă
- 1 l borș / zeamă de lămaie după gust
- 1 legătură de leuștean
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Preparare
- Se taie tot zarzavatul mărunt.
- Într-o oala se pun la fiert în 2 litri de apă, ceapa și fasolea verde.
- Se lasă să fiarbă 5 minute apoi se adaugă restul legumelor.
- Se continuă fierberea pentru încă 5-6 minute apoi se adaugă roșiile decojite și tăiate foarte fin/conserva de roșii.
- La sfarșit se adaugă borșul / zeama de lămaie (dacă se va folosi zeamă de lămaie atunci se va mai completa cu apă). Se lasă să dea cateva clocote.
- Se adaugă leușteanul tăiat fin, uleiul de măsline, sarea si piperul după gust.
- Se poate servi cu smantană vegetală.
Sursa Fleurs vegan Kitchen